Már kaphatók az legújabb festésű MÁV-Start kerékpárszállító kocsik TT méretben!

MÁV-Start kerékpárszállító kocsik modelljei már kaphatók TT méretben. A 2. osztályú személykocsikat a folyosós ex Ds-sorozatú kocsikból alakították ki, a 84-44 középszámú, Bd sorozatú kocsik nálunk érhetők el, mivel a modellek nem csak meglévő kocsik átfestései, ezért gyári kiadás nem várható belőlük. A kocsik a jelenlegi Ep. VI-os festési variánsok, a korábbi Start kocsik mellé bátran besorozhatók, a nagyvasúton jelenleg is forgalomban vannak.

MÁV-Start Bd
A kocsi egyik vége fotómaratott ráccsal

Az eredeti személykocsiban történt átalakításoknak megfelelően egy teljes értékű, 8 üléses fülkét alakítottak ki. A paklikocsik eredetileg csak poggyászt szállítottak (korábban a kerékpárt is fel lehetett adni a személyvonatokra), de az idő múlásával csökkent az igény a nagyméretű csomagok, és nőtt az igény a kerékpárok szállítására (együtt utazva), így ezeket a kocsikat ennek megfelelően alakították át.

A modellek elkészítése:

A paklikocsik élethű festést és tűpontos, tamponnyomott feliratokat kaptak. A kocsit kívül-belül átalakítottuk, fotómaratott rácsokat, kapaszkodókat és küszöböket kapott, majd utána lett lefestve.

A kocsi 12 sorszámozott példányban készült és a készlet erejéig kapható.