MÁV paklikocsik TT méretben!

A modellek a MÁV paklikocsijai. A paklikocsik az utasok terjedelmes poggyászait szállítják, amik az utastérben már nem férnének el. Ezeket a járműveket főleg a nálunk már korábban megjelent MÁV személykocsikkal ajánlott egy szerelvénybe sorolni. Mindkét modell nálunk kapható először TT méretben.

paklikocsi
A paklikocsi ablaka fotomaratott ráccsal

Korábban a MÁVnál volt lehetőség az utasoknak a csomagjaik feladására arra a vonatra, amelyiken utaztak. Erre azért volt szükség, mert sok embernek a nagyobb utazásait is a vasúttal kellett megoldani, és a poggyászok túl sok helyet foglaltak volna az utastérben. Ezt mutatja be a 424008-as kocsi. Az idő előrehaladtával azonban elterjedtek a személygépjárművek és a kerékpárok, így a nagyméretű poggyász vonaton szállítására csökkent, míg a kerékpárok vonaton szállítására nőtt az igény. A 90-es években ezért sok paklikocsit kerékpárszállításra alakították át, ilyen a 425001-es kocsi is.

paklikocsi kerekpar
A kerékpárszálító paklikocsi a jellegzetes festéssel

A modellekről:

A kocsik belső terét az eredeti paklikocsiknak megfelelően alakítottuk át, a pontosságért a precíz fotómaratott alkatrészek felelnek.