GySEV RaaberCity személykocsik a Modellgyárban!

Új méretarány a Modellgyárban! Legújabb modelljeink, a GySEV RaaberCity személyvagonjai TT méretben érkeztek hozzánk. Többféle kialakításban és pályaszámmal érhetők el, de mindegyik verzió a síneken futó járművek pontos kicsinyített mása.

GySEV RaaberCity személyvagonok
GySEV RaaberCity személyvagonok

A modellek kialakítása kétféle lehet: 2. osztályú vagon, vagy 1.-2. osztályú vagon. A 2. osztályú kocsi kétféle, a vegyes egyféle pályaszámmal érhető el.

GySEV RaaberCity személyvagon
RaaberCity személyvagon egyedi festéssel és matricákkal

A GySEV RaaberCity kocsik története:

A GySEV Zrt. 2016-ban 26 db használt 2. osztályú kocsit vásárolt az ÖBB-től. A Dunakeszi Járműjavító és a GySEV saját erőből újította fel a kocsikat, azok a 21-90, ill. 31-90-es sorozatszámokat kapták és a zöld-sárga színvilágot követő, de egyedi külső festéssel lettel ellátva. A 11 fülkével és 66 ülőhellyel rendelkező, klímával és zárt rendszerű WC-vel felszerelt kocsikban az összes ülést újrakárpitozták, az utasok kényelméről mozgatható fejtámla és beépített olvasólámpa gondoskodik. Az ABmz kocsikban 5 fülke 1. osztályú lett, itt bőrborítást és fejpárnát kaptak az ülések, a csomagtartókat üvegpolcokra cserélték, a fülkéket szőnyeggel és függönnyel szerelték fel. A kocsikban ingyenes wifi-szolgáltatás, konnektorok, fedélzeti utastájékoztató monitorok, elektronikus pontkijelzős iránytáblák szolgálják a kényelmet, melyet külön fantázianév is jelez: RaaberCity.

A járművek a Sopron-Budapest és a Szombathely-Budapest vonalon is közlekednek.

GySEV RaaberCity személyvagon
RaaberCity személyvagon

Az átalakítás folyamata:

A kocsik alapjául szolgáló TT méretarányú Tillig bázismodell hiteles másolata a járműnek, így az átalakítás a festési és matricázási munkákból állt.